Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

A kész weboldal átadását követően nagyon fontos feladat keresőoptimalizálási szempontból a tartalom folyamatos fejlesztése. Mivel ez önmagában is leterhelő lehet, gondoskodjunk róla az IFTTT rendszerével, hogy a bejegyzés a lehető legtöbb Social Media oldalunkon automatikusan megosztásra kerüljön. Különösen jól jöhet ez a hatékony megoldás a nyári szabadságok idején

Wordpress weboldal bejegyzés megosztásának automatizálása Social Media oldalakon

A IFTTT díjmentes rendszere lehetővé tesz számtalan online tevékenységgel összefüggő automatizmust. Jelen esetben a weboldal bejegyzés automatikus posztolásának beállítását mutatjuk be.

Egy egyszerű regisztrációt követően a következő logikával építhetjük fel IFTTT idő megtakarító mechanizmusainkat, azaz receptjeinket:

  • IF – IF
  • T – THIS
  • T – THAN
  • T – THAT

Azaz, amennyiben valami bekövetkezik, akkor a következő történjen.

Az első szakaszban meghatározzuk, hogy milyen esemény bekövetkezése lesz a kiindulópont. Jelen esetben ez egy blogbejegyzés posztolása lesz.
A szabály vagy recept előállításához válasszuk a menüből a My recipes első menüpontot, majd a Create a Recipe opciót.

ifttt autoposzt rendszer beállítása

A lehetőségek közül rá is kereshetünk a feed kulcsszóra, ez az ún. feed link reprezentálja a blog folyamunkat. Ez a wordpress weboldal esetében így fest: http:/mintadomain.hu/feed jelen weboldal esetében pl. https://webfolio.hu/feed

Írjuk ezt be a megfelelő cellába és máris jöhet a következő lépés. Jellemzően a Facebook oldal posztolással lehet érdemes összekötni a saját blogunkat, de üzleti oldalak esetében a LinkedIn is hasznos lehet.

A mi történjen új feed elem esetén a Facebookra rákeresve válasszuk az oldal poszt opciót, a két felajánlott lehetőség közül a következő ikonnal.

ifttt blog facebook autoposzt
A rendszer engedélyt kér a kiválasztott oldal kezelésére, majd beállíthatjuk, pontosan mely tartalom jelenjen meg automatikusan, jellemzően a bejegyzés linkje és címe.

A Facebook esetében ügyeljünk rá, hogy a weboldal bejegyzésünkhöz csatoljunk kiemelt Facebook képet is, ne csak a szokványos WordPress featured image kiemelt képet. A Facebook kiemelt kép fixálásának menetéről itt olvashat.

Ezt követően már csak a recept létrehozását kell jóváhagyni egy gombnyomással és kész is a helyettünk és távollétünkben dolgozó Social Media autoposzt mechanizmus.

Érdemes a lehetőségeket végigböngészni, mert fentieken túlmenően több száz kombináció választható, az automatikus posztoláson túlmenően különböző értesítések kérése, email üzenetek generálása, a lehetőségeknek csak fantáziánk szab határt.

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Webfejlesztő, mérnök-közgazdász at WebFolio Webdesign
Responsive WordPress weboldal készítés mellett online-marketing és SEO / keresőoptimalizálás szakértő, teljes körű tanácsokkal látja el ügyfeleit, így az elkészült gyors és mobil barát weboldal valódi eszköze lesz az értékesítésnek.
Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Pin It on Pinterest