Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

WebFolio Webdesign

Célkiűzések

Olyan weboldalakat készítek, melyek megvalósítják ügyfeleim célkitűzéseit. A weboldal készítés mellett online-marketing és SEO / keresőoptimalizálás területekkel és fotózással is foglalkozom.

Ügyfeleimet teljes körű tanácsadással segítem e területeken. Célom, hogy az elkészült gyors és mobil barát weboldal valódi eszköze legyen az értékesítésnek.

Azért ötvöztem ezeket a területeket, mintegy all-in-webdesign szemlélettel, hogy minden, weboldal fejlesztéssel összefüggő feladatot egy pontos kapcsolattartással legyen megoldható.

Munkamódszer

A WebFolio Webdesign-t egyéni vállalkozóként menedzselem, amennyiben valamilyen folyamat vagy feladat indokolja, alvállalkozókat vonok be a fejlesztési folyamatba, kikért teljes körűen felelek.

Az együttműködések menetrendje eléggé hasonlít. Az érdeklődőket kérésükre vissza is hívom, mindenesetre, egy részletesebb egyeztetéssel indul a folyamat. Ennek során feltérképezem az ügyfél igényeket, célkitűzéseket és már ebben a szakaszban javaslatokat teszek azok megvalósítására.

Ez a konzultáció minden esetben díjmentes, természetesen akkor is, ha végül nem kerül sor együttműködésre, megbízásra. A konzultáció során tudomásomra jutó információkat szigorúan üzleti titokként kezelem és erről kérés esetén írásban is szívesen nyilatkozom.

A díjmentes konzultációt, tanácsadást követi a tételes árajánlat kibocsátása, amennyiben azt az ügyfél elfogadja, szerződést kötünk.

Ezt követően azzal indul a fejlesztés, hogy átbeszéljük az oldal tartalmának előállításához szükséges információkat, hiszen ebben az ügyfélnek általában nagy szerepe van. Adott esetben a tartalom előállításában is közreműködöm.

Nagyon figyelek arra, hogy nulladik lépésként ne maradjon el a keresőoptimalizálás (SEO), hiszen a tartalomnak a meghatározott ügyfél célokkból következő kulcsszavakra kell épülnie.

A fejlesztések konzultatív jellegűek, nyitottan kezelem a folyamat során felmerülő új vagy módosult igényeket, elképzeléseket.

A fejlesztés minden esetben teszteléssel és két lépcsős átadási folyamattal zárul

  • Egyrészt összeállítok egy dokumentációt az oldalon használt elemekről, esetleges licence kódokról és az oldal karbantartás mentésről
  • Másrészt készítek egy képernyő videót is, melyben lépésről-lépésre bemutatom az oldal kezelésével, karbantartásával, tartalmának módosításával kapcsolatos teendőket

Hogyan lettem webfejlesztő

Mérnök-közgaszdászként egy pénzintézetnél töltött hosszabb pályafutás után döntöttem úgy 2013-ban, hogy kipróbálom magam az akkor már jó néhány éve hobbiként űzött weboldal fejlesztés területén is és létrehoztam a WebFolio.hu-t.

Ez a terület majdhogynem véletlen talált rám. Egy kedves ismerősömről, aki Somogy megye szívében él és gazdálkodik, kiderült, nem vagy nagyon nehezen tudja a maga nemében különleges termékeit értékesíteni.

Innen jött a gondolat, hogy az interneten kiválóan elérhetővé lehetne tenni Őt, tevékenységét és termékeit egyaránt. Ezt követően mindössze az interneten keresgélve barkácsoltam össze egy nap alatt életem első weboldalát.

Fantasztikusan izgalmas érzés volt, ahogy a semmiből alakult az oldal megjelenése, gyarapodtak rajta a leírások és a saját, helyszínen készített fotók.
Szerelem volt első látásra, azonnal éreztem, ezzel mindenképpen szeretnék a jövőben foglalkozni, persze azt sem volt túlzottan nehéz felismerni, hogy az elsőként előállított oldal minősége még jócskán kívánnivalót hagy maga után, így haladéktalanul képezni kezdtem magam webfejlesztés és webgrafika a területein.

A technológiák gyors fejlődése miatt ma is sok energiát fordítok arra, hogy tudásom naprakész legyen, ezt láttam mérnök és főkönyvelő szüleimtől is, mindig is az élethosszig tartó tanulásra bátorítottak.

Ma már elmondhatom, hogy a mobilon is jól működő, ún. reszponzív weboldalak készítése és webfejlesztéshez szervesen kapcsolódó fontos területek, úgymint a keresőoptimalizálás, online marketing tanácsadás és arculattervezés vált fő profilommá.

Célom, hogy egyfajta „mindent egy helyen” szolgáltatást nyújtsak ügyfeleimnek a weboldal megtervezésétől a kivitelezésig.

Innen eredt a gondolat is, hogy hivatalos fényképész képzésen vegyek részt, hiszen szinte gyermekkorom óta nagyon szeretek fényképezi. Számomra rendkívül fontos, hogy az átadott weboldalak minősége magas szintű legyen és ebben vitathatatlanul jelentős szerepe lehet az illusztrációknak is.

Meglepően sok esetben fordult elő munkám során, hogy a cégvezetőről, a cég székhelyéről vagy a termékekről nem állt rendelkezésre megfelelő minőségű – vagy tájolású, beállítású – fotó, melyeket a weboldalra fontos lett volna feltölteni.

Ennek az űrnek a betöltését célozta, hogy a fényképész tevékenységhez hatóságilag előírt OKJ-s bizonyítvány megszerzését követően a fényképezést is felvettem hivatalos vállalkozói tevékenységi körömbe és létrehoztam a FotoFolio.hu-t, így elősegítve, hogy ügyfeleim a lehető legegyszerűbben, egy helyen tudjanak minden, weboldal készítéssel összefüggő szolgáltatást elérni.

Egyik sikerélményem ezzel összefüggésben, hogy anno megnyertem fotográfus iskolám – Práter utcai Kézművesképző Szakgimnázium – arculattervezésére kiírt pályázatot és szívmelengető öröm volt, amikor az iskola épültbe lépve számtalan helyen szembetalálkozom a már megvalósult tervekkel.

Bár jelenleg Budapesten élek, Baranyából származom és nagyon a szívemhez nőtt a Balaton-Felvidék. Szerencsére, ez a hivatás alapvetően online is űzhető, Hajdúszoboszlótól a Dél-Amerikában élő magyarokig számtalan olyan ügyfelem van, akivel még csak nem is találkoztam személyesen.

A két fő szakterületem – a webfejlesztés és fotográfia – területeit már jó ideje oktatom is, illetve idén indult el megújult, szintén bárhonnan elérhető online fotótanfolyamom.

A mai napig sok olyan érdeklődő keres meg weboldal készítés igényével, aki – hozzám hasonlóan – új hivatást tervez választani vagy meglévő munkája mellett szeretné magát egészen más területeken is kipróbálni.

Őszintén hiszem, hogy pályafutásunk során, ha találkozunk ilyen lehetőséggel, támad egy új ötletünk, azt érdemes megragadni és engedni kibontakozni. Számomra, az hogy belevágtam ezekbe a tevékenységekbe, a biztos multivállalati hátteret hátrahagyva, ugyan számos kockázatot hordozott, de mégis rengeteg öröm és sikerélmény forrásává vált. Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor a hobbink a munkánk.

CV

SZAKMAI TAPASZTALATOK, KOMPETENCIÁK

WebFolio Webdesign

2013.09.27-
Feladatkör
Weboldal tervezés és programozás
Webdesign
Arculattervezés
Weblap képek elkészítése
Online marketing
Vállalatfejlesztési tanácsadás

Unciredit Hungary Bank ZRt. – Nagyvállalati üzletág

2011.09.16-2012.09.27. Vállalati értékesítés irányítás – Értékesítés irányítás szakértő
Feladatkör:
Stratégia, projektek
Tervezés, teljesítménymérés, controlling
Értékesítés támogatás, akvizíció előkészítése, mérése
Részvétel tréningek kidolgozásában

1996.12.16-2011.09.15. – Kezdetben Asszisztens, majd Junior-on keresztül Senior ügyfél maganer, osztályvezetői címhasználattal
Feladatkör:
Kiemelt nemzetközi nagyvállalati ügyfélkörben számlavezetés és finanszírozás teljes körű ügyintézése, egypontos kapcsolattartással

Mezőbank Rt. Pesti Területi Igazgatóság (ERSTE Bank Hungary Rt.)

1995.04.03-1996.12.15. – Üzleti munkatárs
Feladatkör: Értékpapírok és szolgáltatások értékesítése lakossági és kisvállalati ügyfelek részére, nagyobb betétekkel kapcsolatos ügyintézés.

BUSZESZ Rt. – Royal Likőrgyár Kft.

1994.10.06-1995.03.21. – Laborvezető
Feladatkör: Minőségellenőrzés

TANULMÁNYOK, DIPLOMÁK

Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

2000: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem posztgraduális kar – Mérnök-közgazdász
Vállalatgazdaságtan szak (Diploma: Az internet-marketing és internet banking jövője Magyarországon)

Budapesti Műszaki Egyetem

1994: Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar – Vegyészmérnök, Szervező vegyészmérnök szak
1992: Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar – Üzemmérnök, Biológiai- és élelmiszeripari ágazat

TRÉNINGEK, TANFOLYAMOK

2013: OWT (Online Webdesign Tanfolyam)
2013: Web akadálymentesség tanfolyam (60 óra)
2012: Prezentációs készség tréning (2 nap)
2012: Projekt management tréning (2 nap)
2012: Asszertív kommunikáció tréning (2 nap)
2008: Weblap tervezés, programozás tanfolyam (40 óra)

NYELVTUDÁS

Angol nyelv: üzleti szakmai középfok (aktív)
Német nyelv: középfok (passzív)

SZÁMÍTÓGÉPES ISMERETEK

Weblap tervezés programozói, marketing és grafikus eszközei (WordPress, Sales Autopilot, Maichimp, Gimp, Photoshop, SEO)
Fotográfia és utómunkálatok eszközei (Photoshop, Lightroom)
Programnyelvek, sztenderdek (html, php, CSS)
Windows alkalmazások (Word, Excel, Power Point)

Hugyák Andrea

Hugyák Andrea

Webfejlesztő, Mérnök-közgazdász