Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

A weboldalak keresőoptimalizálása, elterjedt angol nevén a SEO sok ágazatban egyre nélkülözhetetlenebb a sikeres vállalkozáshoz.

Töltse ki a Webfolio Online SEO felmérés© kérdőívét és a kérdőív utolsó oldalán azonnal lekérdezheti weboldala keresőoptimalizálási értékelést.

Ez egy rövid összegzést nyújt arra vonatkozóan, hogy a weboldala milyen mértékben kereső-optimalizált, vannak-e még esetében SEO fejlesztési lehetőségek.

A felmérés kitöltése hozzávetőleg 10-15 percet vesz igénybe.

Dímnetes online SEO elemzés

A kérdésekben szereplő SEO kifejezésekről a keresőoptimalizálás alapjaival foglalkozó cikkben olvashat bővebben.

Online SEO felmérés©

1. Kulcsszavak meghatározása megtörtént a weboldalhoz, amennyiben igen, milyen módon?
2. Oldal címek (meta title) ki vannak töltve a megfelelő hosszúságban (ca. 60-70 karakter), az adott oldal kulcsszavait felhasználva és kattintásra ösztönöznek?
3. Oldal leírások (meta description) ki vannak töltve a megfelelő hosszúságban (ca. 160 karakter), az adott oldal kulcsszavait felhasználva és kattintásra ösztönöznek?
4. Tartalmaz a domain név kulcsszót vagy kulcsszavakat, utal a vállalkozás fő tevékenységére vagy a weboldal céljára?
5. A weboldalon az aloldalak és bejegyzések linkjei beszédes linkek, azaz url-ek?
6. A menüpontok elnevezése tartalmaz kulcsszavakat, ad egy azonnali áttekintő információt az oldal tevékenységéről vagy pl. szolgáltatások, termékek stb. általános nevű menüpontok vannak az oldalon?
7. A menü szerkezete tekintetében több menü sor van, vannak almenü pontok, az almenü pontok egy klikkelhető főmenü pont alá vannak rendezve? (Mint pl. a Webfolio Webdesign gyakori kérdések oldalán).
8. El vannak látva és tagolva vannak a szöveges tartalmak címsorokkal, használatuk következetes (1db h1 címsor és h2, h3, h4 stb címsorok) és tartalmaznak kulcsszavakat?
9. A weboldal több aloldalból épül fel, a weboldal termék, szolgáltatás részével foglalkozó oldalak (pl. kapcsolat oldalnál természetesen nem érvényes) terjedelme eléri a 30 szót? (Szövegszerkesztő programba bemásolva a szöveget a hossz egyszerűen ellenőrizhető).
10. Milyen a kulcsszó sűrűség az oldalon?
11. Vegyes a weboldal tartalma, tagoltak a szöveges tartalmi részek kép, videó, esetleg hanganyaggal is?
12. Megfelelő azoknak a kép file-oknak az elnevezése(nem img123, hanem leíró), melyek nem a design-hoz, hanem az oldal tartalmához kapcsolódnak (termék, szolgáltatás, kollégák, iroda belső tér), ki vannak töltve kép cím és alternatív név (alt tag) ún. meta tag-ek? Optimalizáltak webre a feltöltött képek méretei?
13. Vannak ún. keresztlinkek az oldalon? Azaz egyes oldalak tartalmában van hivatkozás más oldalakra, cikkekre a weboldalon belül? (Pl. blogban vagy hírekben hasonló cikk ajánló vagy korábbi kapcsolódó cikk lehivatkozása)
14. Van valamilyen formában bővülő és frissülő tartalom (pl. blog, hírek) a weboldalon, kategóriákba rendezett tartalommal?
15. Responsive, mobil barát weboldal viselkedésű a weboldal? Jól működik, jól olvasható, a gombok kellő méretűek, a menü jól használható minden eszközön (mobil, tablet, asztali gép)?
Az oldal viselkedést és következő kérdésben részletezett oldal sebességet egyaránt tesztelheti a Goolge ellenőrző oldalán.
16. Elég gyors a weboldal betöltési sebessége? (Legyen kedves az előző Google teszt alapján megadni a választ)
17. Van AMP beállítás az oldalon?
18. Tartalmaz ún. strukturált adatokat az oldal? (Ezek azok a Reach snippet néven is előforduló plusz adatok, amivel kiegészítve egy adott szolgáltatást / eseményt / receptet plusz információk jelennek meg a Google találati listájában, ösztönözve a kattintást, pl. recept kép és elkészítési idő)
19. Vannak és elérhetőek a tevékenységhez kapcsolódó Social media oldalak a weboldalról (Facebook, Google+, Instagram, Pinterest, Twitter)? A tartalmak alatt van közvetlenül Social Media megosztási lehetőség?
20. Mutatnak külső linkek a weboldalra? Zajlik linképítés valamilyen formában?

További választható plusz lehetőség, hogy a lenti ágazati információ és az email cím megadását követően a kérdéseket és a válaszait is elküldjük egy automatikus üzenetben.
Ezt később ellenőrző listaként használhatja a weboldalához, ezzel segítheti a későbbi, esetleges SEO fejlesztési lépéseket és beállításokat.

De az eredmény természetesen e nélkül is lekérhető!

Ha tetszett a felmérés, iratkozzon fel a Webfolio havi hírlevelére ezen az oldalon vagy az oldal bezárását megelőzően, hogy a további hasonló lehetőségekről is értesüljön.Kérem adja meg, milyen területhez / ágazathoz kapcsolódik a weboldal?
Email cím (opcionális, csak ha szeretné megkapni a kérdéseket és válaszait)

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Webfejlesztő, mérnök-közgazdász at WebFolio Webdesign
Responsive WordPress weboldal készítés mellett online-marketing és SEO / keresőoptimalizálás szakértő, teljes körű tanácsokkal látja el ügyfeleit, így az elkészült gyors és mobil barát weboldal valódi eszköze lesz az értékesítésnek.
Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Pin It on Pinterest