Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

A VCard és a QR együttese igazán elegáns és rendkívül praktikus megoldás a klasszikus névjegykártya adatok rögzítésére és internetes, online vagy offline és megosztására. Tegye lehetővé elérhetőségének elmentését ügyfelei számára egyetlen mozdulattal, ne hagyatkozzon az esetleg elkallódó, papírformátumú névjegyekre.

VCard QR kód formában

Mi is az a VCard?

A VCard egy olyan adat tárolási, digitális névjegykártya szabvány, mely jellemzően egy klasszikus, nyomtatott névjegy adatait foglalja össze elektronikus formában.
Azonban ennél sokkal többre képes, hiszen az így összegzett adatokat és file formátumot a levelezőprogramok és számos mobil alkalmazás is egyértelműen névjegyként ismeri fel, ennek megfelelően kezeli és képes a kapcsolati listájába egyszerűen elmenteni.

A QR kód szerepe

A QR (Quick Response) kód egy nemzetközi adattárolási szabvány, mely sokoldalúsága és hibatűrő képessége miatt gyorsan nagyon népszerű lett.
A kissé késve, de már hazánkban is elterjed, pontokból álló kód QR kód lehetővé teszi számos információ tárolását és megosztását. A tárolható adatok természetesen nem korlátozódnak a már fentebb említett VCard opcióra.

Nagyszerű lehetőség, hogy a kód – ami picit talán emlékeztet az áruházi termékek hasonlóan szabványos vonalkódjára – számos, nagyon sokszínű online tartalom tárolására és visszaadására képes. Legyen az egy videó felvétel, egy Facebook profil vagy egy weboldal link.

Egyre gyakrabban lehet ezekkel a QR kódokkal találkozni múzeumok információs pontjain, városnéző túrákon, különböző termékeken, de ami a céges arculat esetében lényeges, az üzleti névjegykártyákon, szórólapokon és a weboldalakon is.

A kód gyakorlatilag bármilyen, online módon tárolható adat visszaadására képes egy QR kód leolvasó, dekódoló alkalmazás segítségével. Ez leggyakrabban egy mobiltelefonos alkalmazás, mint például a QR Droid Code Scanner androidos alkalmazás, ami alkalmas ezen képes kódok beolvasására és értelmezésére.

QR kód alapú, elektronikus VCard névjegykártya generálása

Számos oldal fellelhető az interneten, ahol a tetszés szerinti tartalmú kód generálható. Az egyszerűség kedvvért javaslok egy már letesztelt és jól bevált, díjmentes online QR kód generátor. A kész kód mérete és felbontása nemcsak online, weboldalon történő megjelenítésre alkalmas, de nyomdai feldolgozásra is, nyomtatott névjegykártyához és szórólapokon is felhasználható. A saját, cikkben bemutatott és weboldal láblécében szereplő QR kód is ezzel az eszközzel készült, a színes háttér utólagosan, képszerkesztő programmal került kialakításra.

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea