Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

elegantthemes-divi-wordpress-theme

A WordPress weboldalak készítése során egy meghatározó lépés a sablon választás. Az Elegentthemes.com által fejlesztett Divi sablont ajánlom az esetek nagy részében. A cikkben a választás alapelveit és a Divi sablon előnyeit és korlátait foglalom össze.

A Divi WordPress sablon előnyei

Érvek a Divi sablon mellett

 • A Divi az egyik piacvezető WordPress sablon jelenleg, 700 000 feletti felhasználóval (2023.10.05-i adat)
 • Komplett fejlesztői csapat felelős érte
 • Kiváló, 24 órás támogatást biztosítanak hozzá egy online support csoport segítségével
 • Reszponzív – mobil barát
 • Gyors oldal betöltést támogat
 • Számos praktikus beépített modullal (kép, galéria, szöveg, gyakori kérdések) és oldal szerkezettel, elrendezéssel (Layout) rendelkezik, melyek programozó tudás nélkül is könnyűszerrel használhatóak.
  A modulok és oldal sablonok akár el is menthetőek és további oldalakon felhasználhatóak
 • Folyamatosan frissül és bővül modulokkal és funkciókkal
 • Rengeteg segédanyag érhető el hozzá (angol nyelven, de ez jellemző a sablonok tekintetében)
 • Kétféle licence is elérhető, éves díj és örök licence
 • Egy licence korlátlan számú weboldalon használható
 • A licence-ek nem csak a Divi sablonra, de az ElegantThemes össze sablonjára és bővítményére kiterjednek

A Divi sablonban elérhető, előre gyártott oldal elrendezések (Layout)

A sablon rendelkezik egy ún. könyvtárral, ahol tematikusan előre gyártott oldal szerkezetek szerepelnek, jelenleg 135 ilyen oldal kategória csoportban több, mint 1000 oldal elrendezés érhető el. Az oldal szerkezetek szűrhetőek is.

Ki lehet választani a szakmai kategóriát vagy kategóriákat, mint szűrési feltételt (pl. szolgáltatás, shop, fitnesz, művészet, oktatás, divat, étel-ital, egészség stb.), de az összes kategória is áttekinthető.

A képeken még az eredeti feliratok szerepelnek, de a Webfolio Webdesign ügyfelei természetesen teljes magyar fordítással vehetik használatba a Divi sablont.

Divi sablon, oldal elrendezések

Divi sablon, szűrhető és kiválasztható oldal elrendezések

Egy kiválasztott kategórián belül általában több oldal elrendezés csoport található.

Az adott elrendezés csoporton belül különböző, tipikus oldal típusok választhatóak (pl. főoldal, landing oldal, blog, kapcsolat oldal).

Divi sablon oldal elrendezés típusok

Divi sablon oldal elrendezés típusok

Az elrendezés kiválasztását követően a weboldal szerkesztő betölti azt, szerkeszthető formában.  nincs más teendőnk, mint annak feltöltése a saját tartalmakkal, szövegekkel és képekkel, de használhatjuk a sablon illusztrációit is (képek, ikonok stb.).

Divi sablon oldal elrendezés szerkesztő felülete

Divi sablon oldal elrendezés szerkesztő felülete

A szerkesztés végeredménye egy professzionális megjelenésű oldal. A szerkesztő felület elemei könnyen felismerhetőek és beazonosíthatóak a weboldalon.

Divi sablonnal készült oldal részlet

Divi sablonnal készült oldal részlet

A Divi, mint oldal építő, ún. plugin vagy bővítmény

Egy WordPress alapú weboldal elemei

A lehetőség értelmezéséhez nézzük meg, hogy hogyan épül fel egy WordPress alapú weboldal

 1. A WordPress a tartalom kezelő keretrendszer, ami a háttérben a weboldal motorja, biztosítja a főbb oldal funkciókat
 2. A sablon az oldal design-jáért és szerkezeti megjelenéséért, és az ezzel kapcsolatos funkciókért felel. Meghatározza pl. a színvilágot, a menü(k) és az oldalsáv szerkezetét
 3. A pluginok pedig további funkciókkal járulnak hozzá az oldal működéséhez. Ezek köre rendkívül széles, ide tartozhatnak a kapcsolat űrlapok, a Social Media integráció vagy a webbiztonság, a gyors oldal betöltés menedzselése. Egy ilyen további funkció lehet a Divi oldal építő is.

Mit jelent a Divi oldal építő bővítmény vagy plugin?

Ha pontosak szeretnénk lenni, akkor érdemes hangsúlyozni, hogy az Eleganthemes licence-ekkel nem csak a komplett Divi sablon válik elérhetővé, hanem a Divi oldal építő egy önálló bővítmény formájában is.

Ez azt jelenti, hogy az oldal építő bővítményt egy már meglévő, weboldalunkon használt sablonnal együtt is üzembe helyezhetünk, azaz nincs szükség a meglévő – már jól bevált, beállított – sablon teljes lecserélésére.

Mikor előnyös a Divi oldal építő használata a Divi sablon helyett?

Akkor érdemes alapvetően a Divi oldal építőt (plugint) választani, ha ha már van egy kész weboldalunk, amivel elégedettek vagyunk és

 • Nem szeretnénk a meglévő megjelenését teljes egészében lecserélni, mert nincs kapacitás az oldal megjelenés újraépítésére az új sablonnal
 • Vagy vannak hozzá speciális funkciók, melyen a sablonhoz kapcsolódnak és elvesznének sablon csere esetében
 • Azaz, ha a meglévő weboldalon csak egy új oldalt, pl. landing oldalt szeretnénk a Divi moduljaival gyorsan és egyszerűen felépíteni.

Az ingyenes WordPress sablonok hátrányai

Fentiekkel szemben az ingyenes sablonok funkciói és felhasználási lehetőségük rendre korlátozott valamilyen tekintetben:

 • Jellemző korlátok a sablon beállításainál
  • csak egy menü beállítására van lehetőség
  • nem lehet logo-t feltölteni
  • nem reszponzív, mobil barát teljes egészében
  • nem lehet minden elemet testre-szabni, pl. színek és betű típusaok
 • Az oldal felépítéséhez általában rendelkeznek valamilyen oldal építővel, de ezek a Divi oldal építő rendszerénél kevésbé fejlettek
 • Az ingyenes sablonok frissülése és fejlődése bizonytalan
 • Általában nincs vagy minimális támogatás tartozik hozzájuk

A Divi sablon korlátai

Kifejezett hátrányt nehezen tudnék megfogalmazni a Divi sablon vagy oldal építő bővítmény esetében, azonban fontos, hogy vannak korlátai, melyeket fontos figyelembe venni, mielőtt esetleg a használata mellett döntenék

 • A sablonban rengeteg előre gyártott elem és komplett oldal szerkezet található (landing oldal, kapcsolat oldal, bog), ami nagyban segíti a honlap építést, azonban ez önmagában nem garantálja egy weboldal sikerét.
  Ahhoz, hogy egy honlap megvalósítsa a célkitűzéseinket, számos egyéb komponensre is szükség lehet, úgymint – a teljesség igénye nélkül – keresőoptimalizálás (SEO) és online marketing tevékenység, adott esetben professzionális ügyfélszolgálat, webáruház esetében preciz szállítás stb.
 • A Divi egy magas CPU igényű eszköz, ami azt jelenti, hogy a weboldal tárhely kapacitását jobban terheli, mint egy kevésbé komplex sablon. Ettől természetesen még gyors weboldalakat lehet vele építeni, de ehhez egy gyors tárhelyre van szükség.
  Tapasztalataim alapján ez egy átlagos weboldal esetében nagyon ritkán jelent problémát, de már előfordult
  Ezért mielőtt megvásároljuk az ElegantThemes licence-et, érdemes a tárhely szolgáltatónknál a lehetőségeket, kapacitásokat ellenőrizni.

Mely felhasználóknak nem javasolt a Divi sablon?

 • Ha a számtalan előkészített layer közt nem talál az elképzeléseinek megfelelőt
 • Ha nagyon egyedi oldal szerkezetet vagy funkciókat szeretne megvalósítani és nem rendelkezik programozói tudással.

Divi sablon kedvezményes vásárlási lehetőség, az Elegantthemes hivatalos oldalán

Az ElegentThemes.com rendszeres akciója keretében általában 10%-os, ritkábban 20%-os kedvezménnyel teszi elérhetővé csomagjait a lenti gombra klikkelve elérhető, együttműködő partnereik számára rendszeresített weboldalon.

Mind az éves előfizetés, mind az örök licence megvásárolható a kedvezménnyel.

A csomagokban nem csak a piacvezető Divi WordPress sablon, de az Eleganthemes összes sablonja és bővítménye elérhető. Bármelyik csomag lehetővé teszi a sablonok, illetve bővítmények korlátlan oldalon történő felhasználását.

Miért érdemes kizárólag az Elegentthemes.com oldalon megvásárolni a Divi theme-t?

 • Mert ez esetben saját belépési felületen teljes hozzáférésünk van az összes sablonhoz és bővítményhez.
 • Továbbá 24 órában közvetlenül is rendelkezésünkre áll az Elegentthemes.com professzionális support csapata és támogatói eszközparkja.

Ha fontolgatja ezek bármelyikének a használatát, akkor érdemes élni a kedvezménnyel és így megvásárolni a licence-ek egyikét.

Nyilatkozat: A cikk egyes linkjei "affiliate” hivatkozások. Ez azt jelenti, hogy ha rákattint a linkre és megvásárolja a terméket, affilate jutalékot fogok kapni. Fontos, hogy kizárólag olyan terméket és szolgáltatást ajánlok, melyeket a lehető legjobbnak tartok saját kategóriájukban, ezt semmi nem bizonyítja jobban, mint hogy ez a weboldal is a Divi sablonnal készült. A gombra klikkelve kedvezőbb áron vásárolhat, miközben támogatja a munkámat.  Köszönöm szépen!

Divi WordPress sablon ajánló

A Divi sablon kiváló oldal építővel és minden szükséges modullal rendelkezik, ami egy modern weboldalnál elképzelhető. Divi WordPress Theme

A Divi sablonról bővebben

Online tanfolyam értékesítés WordPress weboldalakon

Komplett sablon ajánló, illetve bővebben az online tanfolyam értékesítési lehetőségekről.

https://1.envato.market/rQGKOG

Online időpont foglaló rendszer weboldalra

Az online időpont foglaló rendszerek közül az Easy Booked szerintem kiemelkedik rugalmasságával, bankkártyás fizetési lehetőség és automatikus számlázás is hozzákapcsolható.

Időpont foglaló rendszer WordPress weboldalra

Többnyelű weboldal

Többnyelvű WordPress weboldal kompromisszumok nélkül leginkább a WPML bővítmény segítségével készíthető el.

Többnyelvű weboldal WPML pluginnal

Számlázó program ajánló

Bármely cég, vállalkozás számára költséghatékony és automatizált megoldást kínál a szamlazz.hu online számlázó rendszere

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea