Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

A WordPress tartalomkezelő rendszer esetében számos, díjmentes bővítmény vagy ismert nevén plugin segíti az oldal funkcionális fejlesztését. Az idők során kialakult egy olyan letesztelt, díjmentes WordPress bővítmény gyűjtemény, mely számos témában segít ezek kiválasztásban.

Best of wordpress plugin gyűjteményHa nem szerepel a listában a keresett téma, akkor akár a wordpress.org oldalon, akár közvetlenül a weboldal bővítmény feltöltés menüjében rákereshetünk angol kulcsszó alapján a témára, de az interneten számtalan hasonló, akár tematikus best of gyűjteményeket találunk.
A találati listákban az alábbiakat érdemes a választáshoz megnézni:

  • Mikor frissült utoljára a bővítmény? Ha pár hónapon belül, akkor naprakésznek tekinthető.
  • Milyen WordPress verzióig tesztelték? Kompatibilis-e az általunk használt verzióval?
  • A támogatói oldal milyen aktív, gyorsan és érdemben válaszolnak-e a felvetésekre?
  • Hányan töltötték le a bővítményt?
  • A felhasználói elégedettségi szint milyen? Hány csillagot mutat az átlagos visszajelzés?

Az weboldal adminisztráció első lépései

Keresőoptimalizáláshoz kötelező

Oldal cím és leírás beállításra kiváló. Számos funkció rendelkezésre áll, a saját kulcsszavainkat is ellenőrizhetjük, látjuk, az adott oldal cím vagy leírás esetében hány karakter hely áll még rendelkezésünkre.

https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Analytics kód beállítás

A Google díjmentes Analytics szolgáltatása hiteles statisztikát nyújt a weboldal látogatóiról, számos szempont alapján (terület, kor, nyelv, böngésző). A statisztika igénybevételéhez egy előzetes regisztráció szükséges, a regisztráció során kapott kódot be kell illeszteni a weboldalunk fejlécébe.
Soha ne a fejléc kódjába nyúljunk bele a Google követőkód megadásához, mert a sablon frissítésekor az ilyen módosítások elvesznek, használjunk bővítményt.

https://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/

Responsive weboldal

Mobil barát sablon kialakítása

A Google statisztikájából jól látszik, hányan böngészik mobiltelefonról a weboldalunkat. Ha a weboldal nem responsive és nehezen kezelhető vagy olvasható jól mobiltelefonon, akkor számos kiváló lehetősége mellett a weboldal mobil nézetének átalakításához is érdemes letölteni a Jetpack bővítményt.
A honlapot regisztrálni kell a használathoz, de ezen túlmenően a mobil sablon beállításával máris átalakítottuk az oldalunk kisebb felbontású nézetét, a tesztek alapján legalábbis abban az esetben, amennyiben az eredeti oldal kódolása nem volt különösebben hibás.

Jetpack_plugin_beallitas

A design tekintetében már szükség lehet css ismeretekre, ha az alapbeállítás színeivel nem vagyunk elégedettek. Ha ezzel nem boldogul és nem elégedett az alapbeállításokkal, segítséget kérhet a kapcsolat menüben.

http://jetpack.me/install/

Responsive táblázat

Gyors és egyszerű feltöltés excel vagy csv fájl importtal. Egyéni design beállítási lehetőségek. Lehetővé teszi az oszlopok tartalmának rendezését is.

https://wordpress.org/plugins/tablepress/

Töltsül le hozzá a következő bővítményt is, így a táblázat responsive módon fog viselkedni és még mobiltelefonon is tökéletesen értelmezhető marad közepes méretű táblázatok esetén is.

https://wordpress.org/plugins/magic-liquidizer-responsive-table/

Kommunikáció

Kapcsolat vagy megrendelő űrlap

Egyszerű használat, azonnali visszaigazoló üzenet beállítás, nevesítési lehetőséggel vagy az űrlapon használt mezők felhasználásával. Lehetővé teszi a konverziót növelő alapértékek beállítását az űrlap mezőibe (email cím, név stb.). Több -féle mező típus, email cím, név, szöveg, rádiógomb, legördülő lista.

https://wordpress.org/plugins/si-contact-form/

Social Media

Facebook és Google+ oldalal megléte, weboldalra belinkelése is alapfeladat, de a tartalmak megosztásának lehetőségét is érdemes biztosítanunk a honlapunkon. A bővítmény az összes ismertebb social media oldal vagy profil integrálását lehetővé teszi.

https://www.elegantthemes.com/plugins/monarch/

A cikk folytatásban néhány gyakori, de nem alap funkcióra javaslok kipróbált megoldásokat.

Ha hasznosnak találta a cikket, nagyon megtisztelne a megosztásával.

Amennyiben kérdése van vagy nem találta meg, amit keresett, írjon és kérdezzen a kapcsolat menüben!

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Webfejlesztő, mérnök-közgazdász at WebFolio Webdesign
Responsive WordPress weboldal készítés mellett online-marketing és SEO / keresőoptimalizálás szakértő, teljes körű tanácsokkal látja el ügyfeleit, így az elkészült gyors és mobil barát weboldal valódi eszköze lesz az értékesítésnek.
Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea

Pin It on Pinterest