Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

Facebook poszt bélyegkép beállítása

Hogyan befolyásoljuk, hogy weboldalunk megosztásakor a Facebook milyen képpel fogja a belinkelt oldalt illusztrálni?

Facebook link poszt kiemelt kép beállítás

Ha legalább egy illusztráció már szerepel az oldalon, akkor általában nincs ezzel a kérdéssel probléma, de ha nem és esetleg ráadásul ikonokat is tartalmaz az oldal, akkor fontos, hogy kontrolláljuk a poszt vizuális megjelenését.

A WordPress alapú weboldal tulajdonosok számára jó megoldást kínál a WordPress SEO by Yoast bővítmény, mely használatát keresőoptimalizálási célból is kiemelten javaslok.

A bővítményre rákereshetünk az új bővítmény hozzáadása menüpontban vagy letölthetjük a WordPress oldaláról is.

Az egyéb SEO beállításokról egy másik cikkben szólunk, itt a Facebook poszt kiemelt képre fókuszálunk.

Elsőként a WordPress kezelőfelületén állítsuk be a SEO menüpont Közösségi beállítások almenüjében a Facebook oldalunk url-jét.

Ezt követően keressük meg a Yoast féle WordPress SEO bővítmény adminisztrációs ablakát és a közösségi beállítások fülön a Facebook Image opciónál töltsük fel a kiválasztott képet és frissítsük a bejegyzést vagy az oldalt.

Facebook poszt kiemelt kép beállítás

Ennyi az egész, biztosítottuk az oldal elképzelésünk szerinti megjelenését Facebook-on történő posztolás esetére. Ha a kívánt kép mégsem jelenik meg valamilyen technikai probléma folytán, akkor a bejegyzés képeiből a képen megjelenő nyíllal választhatunk vagy további képet is feltölthetünk.
Az alapbeállítás azért előnyös, mert így bárki tölti fel a Facebookra az oldalt, a kiválasztott kiemelt kép fog érvényesülni.

Ellenőrzés

Előzetes ellenőrzéshez töltsük fel a bejegyzés linkjét a Facebook Open Graph Object Debugger oldalára. Ha megnyomjuk a Fetch new scrape information gombot, kis várakozást követően látni fogjuk a kiemelt képet, illetve azt is, ha valami esetleges hibát észlel a Facebook az oldalon vagy módosítási javaslatot fogalmazott meg.

Mire figyeljünk

Hibát eredményezhet, ha a kiválasztott kiemelt kép

  • mérete túl kicsi
  • oldalaránya jelentősen eltér a szokványostól (3:2, 4:3 vagy 1:1 arányok)

 B terv

Ha nem (még nem) a Yoast féle SEO bővítményt használjuk és gyors megoldásra van szükség, akkor telepítsük a Facebook Thumb Fixer bővítményt. Alapbeállításra ennek esetében nincs is szükség, mindössze az érintett oldal vagy bejegyzés esetében az Open Graph Object Type opciónál – a kiemelt kép beállítás felett találjuk – válasszuk az object opciót, frissítést követően a Facebook egyszerűen az oldal vagy bejegyzés kiemelt képét fogja megjelenteni a link beillesztésekor.

Az ellenőrzést ugyanúgy érdemes végrehajtani, mint a Yoast plugin esetében.

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea