Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

A Goolge sok tényezős keresési algoritmusába 2015. április 21-től beépült a responsive, mobil barát jelleg is, mely 2016. májusától a mobilról indított kereséseknél még kiemeltebb szerepet kapott. Amennyiben szeretnénk a Google organikus találati listájában pozíciónkat megőrizni, érdemes erre felkészülni és a saját weboldalunkat a Google erre kialakított ellenőrző eszközével mielőbb ellenőrizni.

Az ellenőrzéshez mindössze annyi a dolgunk, hogy a Google webmester eszközök „Mobilbarát teszt” oldalán beírjuk a weboldalunk címét és az ellenőrzésre kattintva megvizsgáltatjuk. Ha nem azt az eredményt kapjuk, hogy nagyszerű, ez az oldal mobilbarát, akkor érdemes azonnali intézkedéseket tenni. A responsivev weboldal viselkedés nem csak a keresési algoritmus miatt számít ma már alapkövetelménynek, hanem azért is, mert az okostelefonok elterjedésével egyre többen böngészik a weboldalakat kis felbontású képernyőről.

Responsive weboldal jelleg ellenőrzés a Google eszközével

Melyek a tipikus hibalehetőségek

  • Az oldal nem reagál a képernyő méretére, asztali számítógépen és mobiltelefonon ugyanúgy jelenik meg, csak mobiltelefonon egészen kis méretben
  • Ennek hatására általában mobil képernyőn a tartalom olvashatatlan, aprók a karakterek
  • A linkek és gombok kis méretük miatt nehezen kattinthatók vagy kezelhetetlenek
  • Az is előfordulhat, hogy az oldal kis felbontásban teljesen szétesik, hibásnak látszik
  • Nem optimalizáltak a weboldal képei és az oldal betöltése nagyon lassú

Gyors és díjmentes átmeneti megoldás WordPress oldalakhoz

Nagyszerű hír lehet annak, aki egyébként elégedett weboldalával, hogy amennyiben az eredeti oldal kialakítása nem hibás, úgy a tesztelés eredménye alapján a Jetpack bővítménnyel is nagyon jó eredményeket, mobilbarát viselkedés visszaigazolását is el lehet érni. A Jetpack bővítményról a Best of WordPress plugin gyűjtemény – alap bővítmény lista cikkben olvashat. A megoldásnak annyi hátránya van, hogy a bővítmény saját sablont használ mobil nézetre, így a meglévő oldal színvilágának megjelenítéséhez mobil nézetben némi kódolási ismeret szükséges. Ha a telepítés vagy design testreszabás tekintetében segítségre van szükség, a kapcsolat oldalon kérhet rá testreszabott ajánlatot. Ha hasznosnak találta a cikket, nagyon megtisztelne a megosztásával.

Hosszú távú, végleges megoldás responsive weboldalak kialakítására

Amennyiben a bővítmény a kiinduló oldal jellege miatt nem megoldás, mert nem WordPress oldalról van szó vagy nem elégszünk meg a bővítmény által előállított egyszerű, eredeti design-t kevéssé tükröző mobil megjelenéssel, úgy érdemes egy responsive WordPress sablonra cserélni a meglévőt.

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea