Ide kattintva egyszerűen hívható
+36 70 200 4205

Szerzői jogok tiszteletben tartása az interneten

Sok ügyfelemnél nagyon komoly dilemma, hogy mivel dekorálják honlapjukat, milyen képeket és illusztrációkat lehet felhasználni maximálisan jogtiszta módon a weblapjukon.

Ingyenes stockphoto források

Én – főképp, hogy fotósként is tevékenykedem – mindig arra törekszem, hogy a szerzői jogokat és licence előírásokat teljes mértékben tiszteletben tartsuk és szerencsére eddig sikerült is ezt a koncepciót érvényesítenem és a partnereimet meggyőzni arról, hogy az internetről innen-onnan letöltött képek (beleértve a Pinterest oldalát is ) is nem használhatóak fel szabadon weboldalukon.

Graphistock stockphoto letöltés

Gyakran van egy nagyon remek lehetőség a Graphistock oldalán, ami gyakran 7 napos szabad letöltést tesz lehetővé, az oldal minden elemére, de a cikk végén megtalálható további jó néhány, már alaposan tesztelt lehetőség is.

Képek, iparág szerint besorolt és lekérdezhető illusztrációk, infografikák, névjegykártya és CD sablonok…

20 elem letöltése lehetséges díjmentesen naponta, a limitet az oldal figyeli, így ezzel nincs is túl sok teendő, ebben a periódusban, ha elértük a limitet, kiír egy egyszerű figyelmeztetést és nem enged tovább ténykedni.

A regisztráció során ugyan kötelező a bankkártya adatok megadása, de ez ne rettentsen el senkit. A bankszámlát a kiírásnak megfelelően valóban csak akkor kezdik el terhelni a normál havi előfizetési díjjal, ha a 7 napos teszt periódust követően nem kerül a regisztráció törlésre. Erre viszont nagyon érdemes figyelni és ha nem áll szándékunkban előfizetővé válni, akkor a 7. napon érdemes a klienst törölni. Adminisztratív költségként 0,05USD terhelése opcionális részükről, azonban ez igen méltányos a képek és illusztrációk hatalmas választéka és kiváló minősége alapján. Esetemben egyébként még ezt a tételt sem terhelték a bankszámlámon a teszt időszakot követően.

Tapasztalatom alapján azt gondolom, 7nap X 20 file elég terjedelmed dekoráció, tudatos válogatás esetén ez ki is meríti azt, amit a gyűjtemény nyújtani tud, úgyhogy én magam is csak ezt a trial, díjmentes teszt periódust vettem igénybe.

Amire nagyon érdemes figyelni

  • Regisztráció / account törlése 7 nap után, ha a szükséges file-ok letöltésre kerültek, annak érdekében, hogy bárminemű havi előfizetés ne kerüljön aktiválásra
  • Minden új belépéskor a rendszer feldob egy ablakot, ahol felajánl egy drágább előfizetést és lent az ablak alján szerepel a 7 napos teszt verzió folytatása, erre érdemes figyelni, hogy a teszt verzió legyen klikkelve.
  • A díjmentes periódusra vonatkozó licence felhasználás a belépést követően letölthető, ezt érdemes nem elmulasztani.

További részben vagy teljes egészében díjmentes stockphoto oldalak

Vannak további ötlete vagy javaslata? Írja meg és köszönettel közzétesszük!

Új, korlátozottan díjmentes lehetőség fotók felhasználására a Getti Images-nél

A Getti Images a világ egyik vezető fotó ügynöksége érdekes lehetőséggel állt elő. Korlátozásokkal ugyan, de lehetővé teszik egyes fotóik felhasználását beágyazott képként weboldalakon.

A részletekről és korlátokról itt bővebben olvashat

Tipp:

lehetőségeit.

Webfolio Webdesign - Hugyák Andrea